середа, 26 лютого 2020 12:12

Сьогодні День опору Криму російській окупації

Сьогодні відзначають День опору Криму російській окупації. Росія анексувала Крим і Севастополь після військового вторгнення та незаконного "референдуму".

Шість років тому, 26 лютого 2014-го, під стінами парламенту Криму відбувся багатотисячний мітинг українців і кримських татар на підтримку територіальної цілісності України.

Автор: depo.ua
  Сьогодні відзначають День опору Криму російській окупації
Сьогодні відзначають День опору Криму російській окупації

О 19:00 під будівлею посольства Російської Федерації на проспекті Повітрофлотському, 27 у Києві відбудеться акція "6 років окупації Криму - 6 вимог до агресора" в рамках міжнародної кампанії "Ні "нормандії" без Криму!"

Організатори закликають "нагадати світу й українській владі, що Крим досі окуповані, а також прийти під посольство та консульства держави-агресора, щоб закликати його забиратися геть із української землі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв закликав кримчан до спротиву окупації

Автор: Рух Опору Капітуляції у Facebook
  Рух Опору Капітуляції закликає українців прийти на масову акцію під посольство РФ
Рух Опору Капітуляції закликає українців прийти на масову акцію під посольство РФ
20 лютого 2014-го - офіційна дата початку анексії Криму. Саме її визначили 21 квітня 2015-го постановою Верховної Ради України "Про заяву Верховної Ради України "Про відсіч збройної агресії Росії та подолання її наслідків". У цей час Янукович ще залишався офіційним президентом України. У Кремлі запевняють, що початок анексії - 22 лютого, але у них є медаль, що заперечує цей факт. На медалі "За повернення Криму" датою початку анексії Кримського півострова вказано саме 20 лютого 2014-го.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні День опору Криму російській окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі