четвер, 18 червня 2020 13:36

Відома мережа магазинів електроніки виправдалася на помилку з Кримом

Відома мережа магазинів електроніки виправдалася на помилку з Кримом
Мережа магазинів електроніки пояснила помилку з мапою Криму. Фото: pixabay.com

18 червня маркетплейс "Алло" повністю відмовився на своїх ресурсах від інтеграції сторонніх карт OpenStreetMap.

Як повідомили у пресслужбі мережі, у додатку "Алло" давно були інтегровані карти Google та Apple, а у вебверсії все ще залишалася вбудована карта сервісу OpenStreetMap, яка некоректно відображує кордон між Кримом та іншою частиною України.

"Сервіс OpenStreetMap подібний до Вікіпедії і характерний тим, що зміни в нього можуть вносити всі користувачі інтернету, а їх підтвердження або скасування відбувається з дуже великою затримкою", — уточнюється в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримали прочуханку зверху: політик пояснив, чому в Криму передумали скасовувати парад Перемоги

Компанія назвала свою позицію з питання Криму принциповою. "Ми усуваємо всі неоднозначні моменти на наших ресурсах", говориться в повідомленні, "тому немає підстав вважати, що карта світу на сайті allo.ua була навмисне змінена АЛЛО або є принциповою позицією компанії", — заявили у компанії.

Компанія подякувала першому заступнику міністра закордонних справ Еміне Джеппар за вказівку на некоректність карт на сайті й наголосила, що цю невідповідність було усунуто протягом 1 години.

Також компанія закликала всіх відмовитися від використання некоректних карт OpenStreetMap на своїх ресурсах і спільно підтримувати позицію України щодо окупованих територій.

Раніше стало відомо, що мережа магазинів електроніки в Україні потрапила у скандал із картою анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Відома мережа магазинів електроніки виправдалася на помилку з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі