середа, 09 лютого 2022 10:32

В окупованому Криму ФСБ Росії затримала кримських татар

Уранці 9 лютого в кількох районах окупованого Росією Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар. ФСБ Росії затримала чотирьох чоловіків.

Про це повідомила правозахисниця Луфтіє Зудиєва у Facebook.

Автор: facebook.com/crimeansolidarity
  На фото затримані 9 лютого ФСБ РФ кримські татари
На фото затримані 9 лютого ФСБ РФ кримські татари

"Зранку одночасно в кількох районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар. Почалися о 4:00, але повідомити про них родичі змогли пізніше. Усіх затриманих зараз доправляють на бульвар Франка, 13 до УФСБ у Республіці Крим і Севастополі", - написала вона.

Османова Ансара Ісмаїловича із села Танкове Бахчисарайського району, Абдулвапова Аметхана Неджиповича із Сімферополя, Сейтосманова Ернеста Казимовича із села Тилове під Севастополем після обшуків відвезли до "кримського" управління ФСБ.

Також був обшук у Мустафаєва Марлена Рамісовича в селі Біла Скала неподалік Білогірська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роскомнагляд вимагає в "Радіо Свобода" видалити матеріали про окупований Крим

У жовтні торік суд Сімферополя, підконтрольний владі російських окупантів, незаконно заарештував на 12 діб і оштрафував адвоката українських політв'язнів Едема Семедляєва.

Активістів, які зустрічали зі слідчого ізолятора Семедляєва, затримали. Ідеться про 31 особу. Зокрема жінок і журналістів. Їх відвезли до Київського відділення поліції Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму ФСБ Росії затримала кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі