четвер, 30 квітня 2020 05:11

В окупованому Криму імама оштрафували за молитву

В окупованому Криму імама оштрафували за молитву
В Криму суд оштрафував за молитву. Фото: Уніан

У середу, 29 квітня, в окупованому Криму відбулося засідання "суду", рішенням якого за проведення п'ятничної молитви оштрафований імам мечеті у Совєтському районі Длявер Халілов.

"Його притягують за те, що провів джума намаз (п'ятнична молитва) у мечеті, яка 16 років працює. Але раптом, виявилося що це не мечеть, а якийсь спорткомплекс, а він не імам мечеті, а порушник закону", - розповів адвокат Еміль Курбедінов у Facebook

Суд визнав Халілова винним за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку") і оштрафував на 30 000 рублів (близько 11 тисяч грн).

Захист вважає, що "справа імама Халілова" свідчить про те, що під виглядом правосуддя "суд" чинить свавілля і планомірно знищує релігійні організації в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готують святкування у Криму

15 квітня 2020 року імам Длявер Халілов був викликаний у прокуратуру Совєтського району, де його звинуватили у незаконній місіонерській діяльності. 22 квітня 2020 року звинувачення про притягнення до незаконної місіонерської діяльності було скасовано. У результаті прокуратура пред'явила Дляверу Халілову нове звинувачення за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку").

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму імама оштрафували за молитву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі