субота, 02 січня 2021 05:49

В Криму пересох мальовничий водоспад

В Криму пересох мальовничий водоспад
Су-Учхан пересох. Фото: Крим. Реалії

У Криму практично повністю пересох водоспад Су-Учхан, зараз тільки в деяких місцях на замшілих валунах злегка сочиться вода.

"Водоспад Су-Учхан - це частина верхньої течії річки Кизилкобинка, витік якої знаходиться в глибині знаменитих Червоних печер (Кизил-Коба). У повноводні роки річка потужними струменями падає з 25-метрової висоти схилу гори Базар-Оба. Тепер же, з- за відсутності дощів і снігу, Кизилкобинка сильно обміліла ", - інформують Крим.Реаліі.

Су-Учхан перекладається з кримськотатарської мови, як "падаюча вода". Водоспад є однією із знакових пам'яток ландшафтно-рекреаційного парку Урочище Кизил-Коба. Під час танення снігу або зливових дощів Су-Учхан, а потім і річка Кизилкобинка, прямує вниз по кам'янистих схилах, утворюючи водоспади поменше і неглибокі греблі під ними, які ще називають "ваннами молодості". Однак тепер ця краса природи недоступна відвідувачам парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Методи Стародавнього Єгипту: як добувають воду в окупованому Криму

Нагадаємо, в анексованому Криму виник критичний дефіцит прісної води через посуху і припинення водопостачання з материкової України.

Зараз ви читаєте новину «В Криму пересох мальовничий водоспад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі