пʼятниця, 02 вересня 2016 16:01

У Європі й Канаді пройдуть акції на підтримку Умерова

У Європі й Канаді пройдуть акції на підтримку Умерова
Ільмі Умеров

Акції на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова пройдуть у низці країн Європи і в Канаді.

Про це у Facebook написав голова Меджлісу Рефат Чубаров.

"3 вересня 2016 року в Україні, а також в столицях низки держав Європи і в Канаді відбудуться акції на підтримку Ільмі Умерова. Ідея про проведення акції виникла певною мірою спонтанно, за результатами відвідування Ільмі Умерова, незаконно відправленого до клінічної психіатричної лікарні, його адвокатами Миколою Полозовим і Марком Фейгіним. Члени Виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар в низці країн приступили до підготовки відповідних акцій. Їх проводитимуть спільно з представниками української діаспори та тюркських організацій. У Туреччині, де найбільш чисельна кримськотатарська діаспора, в найближчі 3 місяці заборонені масові заходи на вулицях і площах", - повідомив Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія закликала Росію негайно звільнити Умерова

Нагадаємо, ФСБ порушила кримінальну справу проти Ільмі Умерова за статтею "сепаратизм" у травні цього року. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська сказала, що він нібито закликав до порушення територіальної цілісності Росії у телеефірі АТR.

Стан здоров'я Умерова значно погіршився 11 серпня під час розгляду сімферопольським судом питання про призначення йому психіатричної експертизи. Незважаючи на стан здоров'я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «У Європі й Канаді пройдуть акції на підтримку Умерова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі