понеділок, 09 січня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського заявили, що Росія готова тікати з Криму

У Зеленського заявили, що Росія готова тікати з Криму
Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Росія готова тікати з українського Криму.  Фото: ОП

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк переконаний, що Росія вже готова тікати з тимчасово окупованого нею Криму.

На думку Подоляка, звільнення Криму – це питання часу. Про це він заявив в телемарафоні "Єдині новини" 8 січня, передає Gazeta.ua.

Він припустив, що після того, як Крим перейде під повний вогневий контроль Збройних сил України, росіяни почнуть тікати з півострова.

"Тому що Росія вже готова втікати. Просто вони ще не вийшли зі стану алкогольного сп'яніння тотального. Тому вони вийдуть, подивляться по сторонах і зрозуміють: або ти втікаєш, або ти вмираєш... Вони дуже ефектно тікатимуть з Криму", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ мріють про кінець війни на "будь-яких умовах": Генштаб розкрив подробиці

Також радник голови ОП підкреслив, що у цій війні Україні "необхідно дійти до кінця". Маючи на увазі вийти на кордони 1991 року, що передбачає деокупацію Криму і всього Донбасу.

"Не треба, щоб наші діти, які сьогодні сидять у бомбосховищах, через три-п'ять років заплатили ще одну ціну. Щоб вони потім вмирали за право держави існувати. Тому ми сьогодні підписали такий "контракт": або ми сьогодні доходимо до кінця, і тоді наші діти живуть у крутій країні, або ми маємо шукати собі інше місце життя, бо тоді України не буде", – пояснив Подоляк.

Операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму поки що не почалася. Водночас українці демонструють готовність до неї, заявив президент Володимир Зеленський.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року.

Сили оборони України обов'язково повернуть під свій контроль всі території, які окуповані військами РФ. У Крим наші воїни зайдуть зі зброєю в руках, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського заявили, що Росія готова тікати з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі