понеділок, 29 липня 2019 17:17

У Зеленського розглядають посилення санкцій за Керченський міст

У Зеленського розглядають посилення санкцій за Керченський міст
Україна буде посилювати соанкції проти кампаній, що причетні до будівництва мосту через Керченську протоку. Фото:www.rbc.ua

Представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, що планується посилити санкції щодо будівництва Керченського мосту.

УКабміні розглядають можливість введення санкцій проти кампаній, що будували міст, повідомляє Сьогодні.

"З фактичної точки зору, на жаль, ми дійсно говоримо про те, що РФ тимчасово контролює окупований український Крим. Тому в України справді не було можливості не допустити будівництва так званого "Кримського мосту". З іншого боку, ми знаємо про те, що в правоохоронних органах, у прокуратурі АРК відкрите кримінальне провадження щодо незаконності будівництва цього мосту, зокрема, нанесенні шкоди екології акваторії Чорного і Азовського морів. І ми також знаємо про притягнення певних закордонних компаній до будівництва цього мосту", – сказав Кориневич.

На його думку, ця проблема має бути розглянута на законодавчому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекрила майже половину Чорного моря

Пропонує притягувати порушників до відповідальності за їхнє невиконання.

"Щоб західні партнери розуміли, що Україна буде реагувати на такі речі. Думаю, зараз є майданчик для того, аби у цілому ситуацію санкцій щодо Криму змінити і покращити. Україна робила те, що могла робити в тій ситуації. Але чи могли ми дійсно не допустити будівництва цього мосту? Напевно, ні", – додав він.

Не постачати воду до окупованого Криму Північно-Кримським каналом — це правильна позиція.

Таку думку висловив постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич в інтерв'ю виданню "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розглядають посилення санкцій за Керченський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі