субота, 04 червня 2022 22:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Севастополі окупанти щодня вантажать судна українським зерном
2

Російські окупанти продовжують красти українське зерно.

Відтак у зерновому терміналі в Севастопольській бухті з'явилися два невеликі балкери класу "річка-море". Про це повідомляє кореспондент "Крим.Реалії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вивезли в Сирію 100 тис. т краденої української пшениці

Вони зайшли у бухту вчора, 3 червня.

Росіяни вантажать вкрадене українське зерно на судна в Севастополі
Фото: "Крим.Реалії"
Росіяни вантажать вкрадене українське зерно на судна в Севастополі

"На північно-східному березі Докової бухти, яка є частиною великої Севастопольської бухти, біля причалу зернового терміналу "Авліта" стоять два балкери, назви яких неможливо прочитати через велику відстань до них. Над судами висить білий серпанок – так зазвичай буває при навантаженні зернових культур", — йдеться у повідомленні.

1 червня кореспондент спостерігав інший, більший балкер під навантаженням зерном.

Президент країни-агресорки Володимир Путін заявив, що "дасть гарантії безпеки" для вивезення українського зерна Чорним морем, через порти Одеси і прилеглі.

Україна готова відновити експорт продовольства з Одеси, але Росія не надала жодних гарантій ненападу на місто, заявив міністр закордонних справ Олексій Кулеба.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Туреччина опинилася серед країн, які купують вкрадене Росією українське зерно.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі окупанти щодня вантажать судна українським зерном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі