пʼятниця, 20 жовтня 2023 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму з'явились російські винищувачі: чим це може загрожувати

У Криму з'явились російські винищувачі: чим це може загрожувати
Чотири літаки МіГ-31 зафіксували у Криму. Фото: РосЗМІ

Мінімум чотири літаки МіГ-31 розмістили російські окупанти на аеродромі "Бельбек" в окупованому Криму.

З супутника сфотографували літаки, що стоять відкритих стоянках, прикриті бар'єрами, пише Defense Express.

У виданні пишуть, що це може бути пов'язане з бажанням Росії займатись патрулювання над Чорним морем. Для цього залучили носії аеробалістичних ракет "Кинжал". Але з супутника не видно, яку саме модифікацію розмістили окупанти у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула до Севастополя МіГ-31, які можуть бути носіями "Кинджалів": знімки

"Оскільки тут може бути мова і про МіГ-31К, власне носія ракет "Кинжал". І таким чином "Бельбек" може бути новим майданчиком, або для виконання демонстративних польотів, що можуть супроводжуватись оголошенням тривог по всій території України", - вказали журналісти.

На півострові могли розмістити модифікацію МіГ-31БМ. Це перехоплювач, що може використовувати ракети "повітря-повітря" типу Р-37М з дальністю пуску орієнтовно 200 км. Ці літаки можуть перешкоджати ракетним ударам української армії із використанням дозвукових крилатих ракет типів "Нептун", Storm Shadow та SCALP-EG.

У росіян з'явився модернізований носій гіперзвукових ракет "Кинджал" МіГ-31І. Він отримав здатність автоматично пускати ракети за заданими параметрами.

Раніше президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що російські літаки, обладнані ракетами "Кинджал", будуть на постійній основі патрулювати повітряний простір над Чорним морем.

Зараз ви читаєте новину «У Криму з'явились російські винищувачі: чим це може загрожувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі