вівторок, 28 квітня 2020 13:01

У Криму затримали українського прикордонника

У Криму затримали українського прикордонника
Співробітники ФСБ затримали українського прикордонника. Фото: Фото: Facebook/Державна прикордонна служба України

Оперативники СБУ задокументували факт незаконного затримання молодшого сержанта Держприкордонслужби України представниками ФСБ Росії на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

За повідомленням пресслужби СБУ, представники російських спецслужб, використовуючи насилля і тортури, намагалися змусити українця зізнатися в нібито навмисному перетині адмінмежі з півостровом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Prisoners Voice створили петицію щодо звільнення українських політв'язнів

Також ФСБ схиляла чоловіка до конфіденційного співробітництва для одержання інформації щодо організації бойових чергувань підрозділами Держприкордонслужби.

Після "вибиття" та відеофіксації зізнань у начебто перетині кордону росіяни доправили українського військовослужбовця до контрольного пункту "Каланчак".

Після цього СБУ здійснила перевірку інформації щодо обставин незаконного затримання прикордонника та його контактів із ФСБ Росії.

Правоохоронці нагадують, що громадянам України наразі краще утримуватися від поїздок у РФ і на тимчасово окуповані території.

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти російського телеведучого "Росія 1", гендиректора православного телеканалу "Спас" Бориса Корчєвнікова, який неодноразово відвідував анексований Крим.

Зараз ви читаєте новину «У Криму затримали українського прикордонника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі