понеділок, 07 серпня 2017 16:36

У Криму спалили елітні європейські сири й ковбаси

У Криму спалили елітні європейські сири й ковбаси
В Ялті виявили сири й ковбаси, що заборонені на території РФ. Дорогі продукти спалили в печі. Фото: benelux.in.ua

У магазині окупованої Ялти виявили сири й ковбаси українського та європейського виробництва. Оскільки такі продукти заборонені на території РФ, їх спалили в печі-інсинераторі, призначеній для знищення відходів.

Про це повідомило видання "РБК-Україна" з посиланням на Россільгоспнагляд.

"Під час перевірочних заходів було встановлено факт зберігання та реалізації продукції, забороненої до ввезення в Російську Федерацію. Зокрема виявили в продажу сири в асортименті, вироблені в Німеччині, Нідерландах, Україні, Франції, Данії, загальною вагою 488,8 кілограма, таких популярних сортів, як "Маасдам", "Дорблю", "Камамбер", "Брі". Також були виявлені ковбасні вироби в асортименті загальною вагою 50,1 кілограма виробництва Харківського м'ясокомбінату, Україна" - зазначили російські інспектори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим знову сидить без світла

Власники магазину не змогли надати документи, що "підтверджують походження, якість і безпеку продукції для її споживання людьми". Також на товарах були відсутні російськомовні маркування. Харчі визнали потенційно загрозливими.

Російські окупанти у Криму із поспіхом намагаються продати український брухт з анексованого півострова у Туреччину за заниженими цінами. Брухт вивозять на суднах, капітани яких займаються очевидними махінаціями з бортовою документацією задля приховування перебування суден у портах окупованого Криму і Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Криму спалили елітні європейські сири й ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі