неділя, 18 серпня 2024 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму помітили російський корабель "Іван Хурс", який раніше був підбитий ЗСУ

У Криму помітили російський корабель "Іван Хурс", який раніше був підбитий ЗСУ
У Криму помітили російський корабель "Іван Хурс", який раніше був підбитий ЗСУ. Фото: t.me/Crimeanwind

Біля берегів Криму помітили російський розвідувальний корабель.

Йдеться про корабель "Іван Хурс", який раніше був уражений українськими захисниками. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

Російський корабель-розвідник помітили у Севастополі. Фото зробили місцеві жителі, зображення опублікували у мережі у неділю, 18 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський корабель "Іван Хурс" втратив боєздатність

Відомо, що "Іван Хурс" - російський середній розвідувальний корабель ближньої, дальньої морської та океанської зони. Перший серійний і один з двох кораблів проєкту 18280.

Корабель увійшов до складу Чорноморського флоту РФ у червні 2018 року. Його назвали на честь начальника розвідувального управління Головного штабу ВМФ СРСР у 1979-1987 роках - віцеадмірала Івана Хурса.

Корабель забезпечує зв'язок та управління флотом, може проводити радіорозвідку та радіоелектронну боротьбу.

Зʼявилися супутникові знимки ураженого в окупованому Криму в ніч проти 23 березня розвідувального корабля "Іван Хурс" у Севастополі.

Розвідувальний корабель "Іван Хурс" ЧФ РФ втратив корму та устаткування. OSINT-розслідувачі отримали дві супутникові світлини причалу, біля якого пришвартували судно. Перша зроблена 23 березня - на ній чітко видно обриси корабля, який тоді ще мав цілу корму та "ніс".

OSINT-аналітики опублікували супутникові фото розвідувального корабля "Іван Хурс" за 23 та 24 березня. Порівнюючи два фото видно, що корабель був пошкоджений.

Зараз ви читаєте новину «У Криму помітили російський корабель "Іван Хурс", який раніше був підбитий ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі