пʼятниця, 25 листопада 2016 22:24

Турчинов спростував заяви Росії про проведення ракетних випробувань

Турчинов спростував заяви Росії про проведення ракетних випробувань

Україна не планує проводити ракетних випробувань у повітряному просторі Росії.

Так секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов прокоментував заяву Федерального агентства повітряного транспорту Росії.

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення про проведення ракетних випробувань у "суверенному повітряному просторі Російської Федерації" позбавлена ​​здорового глузду", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вручила ноту протесту Україні

Згідно з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

"У цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Уся решта території на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - запевнив Турчинов.

Крім того, Турчинов додав, що Україна проводить ракетні випробування в рамках всіх міжнародних зобов'язань і договорів.

У Росавіації заявили про наміри України 1-2 грудня провести ракетні стрільби із заходом у повітряний простір над територіальними водами Російської Федерації з максимальним заглибленням на 12 кілометрів. Стрільби планують влаштувати над Чорним морем.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов спростував заяви Росії про проведення ракетних випробувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі