пʼятниця, 19 січня 2024 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія втратила ще одне судно в Чорному морі - ISW

Росія втратила ще одне судно в Чорному морі - ISW
У Севастополі внаслідок українських ударів затонув російський корабель "Тарантул". Фото: t.me/atesh_ua

Російські загарбники втратили ще одне судно в Чорному морі. Внаслідок українських ударів у тимчасово окупованому Криму потоплено корвет типу "Тарантул".

Сталося це ще наприкінці грудня, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Тепер потоплення судна підтвердили українські партизани та супутникові знімки.

18 січня партизанський рух "АТЕШ" повідомив про виявлення затонулого корвета типу "Тарантул" у Графській бухті Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала ще один дрон, який знищує російський флот

Згідно із заявами російської та окупаційної влади Криму, 29 і 30 грудня 2023 року російські військові нібито відбили удари українських повітряних та морських дронів по Севастополю.

"Це підтвердження раніше невідомого успішного українського удару вказує на те, що нещодавня ударна кампанія України проти окупованого Криму, можливо, була більш успішною, ніж це було підтверджено відкритими джерелами", - зазначають аналітики.

Вони також нагадали, що влітку 2023 року українські військові здійснили успішний удар по Чорноморському флоту Росії. Це змусило окупантів відвести кораблі від основної бази в Севастополі.

Російське судно могли підбити кілька тижнів тому під час атаки морськими дронами на військові об'єкти окупантів у Криму.

Командування ЗСУ поки не підтверджувало знищення ворожого корабля.

Судно типу "Тарантул" - це тип радянських патрульних катерів. Проєкт розроблений в середині 1960-х років на базі ракетних катерів проєкту 205. У 1967-1989 роках у Ленінграді та Владивостоці було побудовано 137 одиниць таких кораблів.

Про потоплення російського судна типу "Тарантул" 18 січня повідомили партизани кримського руху "АТЕШ". Катер був розташований на пристані бухти "Графська".

За словами агентів руху, "рашисти втратили ще одну важливу одиницю озброєння в Чорному морі".

Зараз ви читаєте новину «Росія втратила ще одне судно в Чорному морі - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі