субота, 22 травня 2021 14:08

Росія лякає гуманітарною катастрофою у Криму - у МЗС відповіли

Росія лякає гуманітарною катастрофою у Криму - у МЗС відповіли
Кризу з водою викликала мілітаризація Криму. Фото: МЗС РФ

Заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов на міжнародній онлайн-конференції почав звинувачувати Україну.

"Не припиняються запеклі спроби Києва покарати населення Криму за його законний вибір на користь возз'єднання з Росією. Триваюча водна блокада півострова може призвести до чергової гуманітарної катастрофи з наслідками, що важко передбачити. Такі дії не лише йдуть урозріз із нормами міжнародного права, а й сприяють зростанню міжнародної напруженості", - сказав він, передає ТАСС.

У МЗС України відреагували на заяву Тимохова.

"Водних ресурсів для побутового використання в Криму достатньо. Проблема загострилася через його масовану мілітаризацію: розбудову військових баз та підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації. Фактично російські військові поставили під загрозу задоволення базових потреб кримського цивільного населення. Це вкотре доводить руйнівний характер політики РФ на окупованих нею українських територіях", - сказав речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі "Українській правді".

Він додав, що російська сторона не полишає спроб перекласти відповідальність на інших. Відповідно до норм міжнародного права, Росія як держава-окупант несе відповідальність за ситуацію на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада хоче законодавчо заборонити подавати воду до Криму

"Наша позиція чітка: відновлення постачання дніпровської води в Крим можливе лише після його демілітаризації та деокупації", - заявив Ніколенко.

Віцепрем'єр Росії, "куратор" окупованого Криму Марат Хуснуллін заявив, що буріння свердловин для видобутку прісної води в акваторії Азовського моря почнеться в середині літа.

Зараз ви читаєте новину «Росія лякає гуманітарною катастрофою у Криму - у МЗС відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі