вівторок, 02 квітня 2024 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія ховає свої літаки від ударів ЗСУ - британська розвідка
3

Росія змушена застосувати методи приманки та обману, намагаючись приховати свої літаки від українських ударів.

Про це повідомило 2 квітня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"На аеродромі Кіровське в окупованому Криму росіяни на бетоні намалювали хибні російські винищувачі. Подібні картини також спостерігалися щонайменше ще на 12 російських авіабазах. Це демонструє ступінь стурбованості РФ майбутніми українськими атаками та нездатність росіян їх відобразити", - сказано в свіжому звіті британської розвідки.

Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах
Фото: twitter.com/DefenceHQ
Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах
Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах

Російські гелікоптери регулярно приземляються на намальовані помилкові силуети винищувачів, повністю зриваючи спробу обману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли триватимуть: розвідка підрахувала, скільки ракет ще є у РФ

"Це також розкриває справжній бойовий порядок та чисельність літаків на цих авіабазах. Попри ці спроби приховування, російські літаки, як і раніше, вразливі в повітрі, а російські кораблі, як і раніше, вразливі під час операцій у Чорному морі. Навряд чи застосування методів маскування призведе до істотного зниження втрат", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

У Росії значно скоротили термін підготовки нових підрозділів піхотинців. Прискорюють також і випуск фахових військових.

Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тис. військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тис. військових. Є нарощування, але шляхом формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Росія ховає свої літаки від ударів ЗСУ - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі