неділя, 21 серпня 2022 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ планує відвести частину військ від лінії фронту через "бавовни" в Криму – ISW

РФ планує відвести частину військ від лінії фронту через "бавовни" в Криму – ISW
Після атак на російську військову інфраструктуру в окупованому Криму вирішили посилити заходи безпеки. Фото: Рефат Чубаров

Окупаційна влада Криму, імовірно, розглядає заходи з посилення безпеки на півострові. Таке рішення ухвалили після атак на військову інфраструктуру Росії.

Можуть відвести частину російських сил від лінії фронту. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні 20 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Крим: Україна повертається

Після атаки безпілотника на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі 20 серпня так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що всі служби безпеки міста працюють у режимі "посиленої готовності" й контролюють усі в'їзди до міста. Він стверджував, що мешканці просять окупаційну адміністрацію посилити патрулювання в місті й установити нові блокпости.

Аналітики ISW оцінювали, що російські війська використовували всі типи сил безпеки, зокрема й Росгвардію, як бойові сили. Тож імовірно, доведеться відвести частину цих сил від лінії фронту, щоб захистити окупований Крим.

У серпні в окупованому Криму почала масово квітнути "бавовна" на ворожих військових аеродромах і базах. На неї чекає і міст через Керченську протоку.

Україна обіцяє знищити Кримський міст. Після того, як РФ окупувала Кримський півострів 2014 року, країна-агресорка почала створювати дорожню інфраструктуру для пересування військової техніки. Відкривати міст через Керченську протоку, будівництво якого завершили в травні 2018-го, приїжджав російський диктатор Володимир Путін.

Те, що Російська Федерація не здатна зупинити атаки Збройних сил України на окупований Крим, може спричинити невдоволення в російському суспільстві. Окупаційна влада Кримського півострова, імовірно, розглядає можливість посилення безпеки після атак на військову інфраструктуру РФ. Ці заходи можуть відвернути сили безпеки Росії від лінії фронту, зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «РФ планує відвести частину військ від лінії фронту через "бавовни" в Криму – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі