неділя, 21 серпня 2022 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Нездатність РФ захистити Крим може спричинити обурення серед росіян – ISW

Нездатність РФ захистити Крим може спричинити обурення серед росіян – ISW
Окупаційна влада Кримського півострову, ймовірно, розглядає можливість посилення безпеки після атак на військову інфраструктуру РФ. Фото: t.me/zsuwar

Те, що Російська Федерація не здатна зупинити атаки Збройних сил України на окупований Крим, може спричинити невдоволення в російському суспільстві.

Окупаційна влада Кримського півострова, імовірно, розглядає можливість посилення безпеки після атак на військову інфраструктуру РФ. Ці заходи можуть відвернути сили безпеки Росії від лінії фронту, зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні 20 серпня.

"Нездатність РФ зупинити напади на окупований Крим також може спричинити невдоволення в російському суспільстві", – прогнозують вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Крим: Україна повертається

Для підтвердження слів вони вказують на критику російських військових блогерів. Ті вважають, що після першої атаки безпілотниками в Севастополі слід було використовувати більше засобів радіоелектронної боротьби.

Свідченням "стурбованості громадськості, що зростає, ефективністю російських заходів безпеки" в ISW також назвали затори, що утворилися в Криму. У них стоять росіяни, які намагаються покинути окупований півострів якомога швидше.

У серпні в окупованому Криму почала масово квітнути "бавовна" на ворожих військових аеродромах і базах. На неї чекає і міст через Керченську протоку.

Україна обіцяє знищити Кримський міст. Після того, як РФ окупувала Кримський півострів 2014 року, країна-агресорка почала створювати дорожню інфраструктуру для пересування військової техніки. Відкривати міст через Керченську протоку, будівництво якого завершили в травні 2018-го, приїжджав російський диктатор Володимир Путін.

У суботу ввечері в тимчасово окупованому Криму знову вистрілила система ППО. Про постріли у Севастополі повідомив так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв.

Зараз ви читаєте новину «Нездатність РФ захистити Крим може спричинити обурення серед росіян – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі