середа, 20 червня 2018 12:53

Повинні змусити Кремль боятися смерті Сенцова - британський журналіст

Повинні змусити Кремль боятися смерті Сенцова - британський журналіст
Британські журналісти вважають, що Росія розправилася з Олегом Сенцовим так, як це в СРСР робили з дисидентами. Фото: Центр новин

Росія вчинила з Олегом Сенцовим так, як свого часу СРСР розправлявся із дисидентами. Тому завдання всього цивілізованого світу – змусити Володимира Путіна боятися смерті українського політв'язня.

Так пише кореспондент британського щотижневика The Economist.

"Його моральний статус зрівнявся з радянськими дисидентами, такими як Анатолій Марченко, який голодував 117 днів і помер невдовзі після завершення свого протесту в грудні 1986 року. Режим Путіна, як і його радянські попередники, збудований на обмані і насильстві. Розв'язана ним війна на Донбасі коштувала понад 10 тисяч життів, включно з 298-ми пасажирами і членами екіпажу малайзійського рейсу MH17, який був збитий російською ракетою чотири роки тому. Тисячі кримських татар зіштовхнулися з терором, ув'язненнями чи були змушені покинути рідний край.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Росії можуть "порішати" щодо обміну Сенцова: подробиці

Сенцов мирно і сміливо засудив все це. І, здається, він готовий померти за свої переконання. Безумовно, його мають негайно звільнити, і світ повинен якомога гучніше вимагати цього. Путін навряд чи дослухається до таких закликів. Але у нього є причини боятися незаперечного факту смерті в ув'язненні людей, таких як Сенцов. Як він, безсумнівно, пам'ятає, СРСР розвалився не через шквал куль, а тому що люди перестали вірити в його брехню", - йдеться у статті видання.

Видатні кінорежисери, російські та міжнародні, заявили про свою підтримку Сенцову. Видання The New York Times присвятило Сенцову редакційну статтю.

Зараз ви читаєте новину «Повинні змусити Кремль боятися смерті Сенцова - британський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі