вівторок, 11 червня 2024 06:15

Росія знову перевозить пальне через Керченський міст - ISW

Росія знову перевозить пальне через Керченський міст - ISW
РФ знову використовує Кримський міст для транспортування пального. Фото: defence-ua.com

Українські удари по російських військових і логістичних об'єктах могли змусити російські війська змінити свою дислокацію і транспортні схеми.

Зокрема, український партизанський рух "АТЕШ" повідомив 10 червня, що російські війська нещодавно передислокували системи протиповітряної оборони з окупованого Криму до Бєлгородської області. У результаті російська ППО зараз не повністю прикриває Крим. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Тим часом кадри, датовані 8 червня, показують, що Росія почала транспортувати пальне через Керченську протоку через залізничний міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська атакували ворожі буксир та баржу в морі

Наприкінці квітня речник Південного оперативного командування ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що РФ не перевозить паливо через Керченський залізничний міст з березня 2024 року через загрозу українського удару по мосту, що може призвести до загоряння і можливого руйнування мосту.

Українське військове видання "Мілітарний" 10 червня зазначило, що українські удари по залізничних баржах через Керченську протоку 30 травня спонукали російську владу знову почати транспортування палива через залізничний міст.

"Незрозуміло, чи буде російська влада продовжувати використовувати залізничний міст через Керченську протоку для транспортування палива та логістики до окупованого Криму в найближчій і середньостроковій перспективі. Це, ймовірно, полегшило б деякі логістичні обмеження, оскільки Росія намагається компенсувати втрату поромів через протоку. Але зробило б міст через Керченську протоку більш вразливим для українських ударів, особливо якщо російські засоби протиповітряної оборони Криму зменшаться, як повідомляють партизани", - йдеться у повідомленні аналітиків.

Російські військовослужбовці ППО отримали наказ евакуювати свої сім'ї з тимчасово окупованого Криму, повідомляє партизанський рух "АТЕШ".

Це збігається з переміщенням систем ППО до Бєлгородської області, що створює загрозу безпеці у Криму, залишаючи його без належного покриття.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову перевозить пальне через Керченський міст - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі