субота, 10 лютого 2024 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Підірвано можливості авіації РФ: британська розвідка оцінила удар України по аеродрому Бельбек

Підірвано можливості авіації РФ: британська розвідка оцінила удар України по аеродрому Бельбек
Українські війська 31 січня завдали удару по аеродрому Бельбек у Криму. Фото: скріншот

За даними британської розвідки, нещодавній удар українських сил по аеродрому Бельбек у тимчасово окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації.

Внаслідок удару знищено "бункер координаційного центру радіолокаційного контролю". Про це у новому огляді повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

"Це майже напевно погіршить здатність Росії координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні, збільшуючи залежність від і без того перевантаженого парку літаків A-50, а також на все більш виснажених досвідчених фахівців, які можуть керувати повітряними операціями", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат назвав ключ до перемоги і звільнення Криму

У британській розвідці зазначають, що російська доктрина передбачає значну роль наземних пунктів управління для координації повітряних сил, особливо винищувачів. У тому числі й в умовах повномасштабного вторгнення в Україну.

"Майже напевно, що російські пілоти і наземний персонал зараз страждають від бойової втоми. Будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму посилять цей тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку", - додали у британському Міноборони.

У середу, 31 січня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Зокрема, було завдано удару по окупованому аеродрому в Бельбеку.

Сили оборони Україні під час атаки по аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму уразили щонайменше три російські військові літаки. Також було ліквідовано особовий склад ворога.

Зараз ви читаєте новину «Підірвано можливості авіації РФ: британська розвідка оцінила удар України по аеродрому Бельбек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі