понеділок, 22 березня 2021 13:29

Окупанти заборонили кримським татарам говорити в суді рідною мовою

Окупанти заборонили кримським татарам говорити в суді рідною мовою
Сервета Газієва і Ерфана Османова вивели із залу суду, бо ті виступали кримськотатарською. Фото: pexels.com

В окупованому Криму фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Сервета Газієва і Ерфана Османова вивели із залу суду за виступ кримськотатарською мовою.

"Суддя Панасенко видалив із залу за кримськотатарську мову спочатку Сервета Газієва, а після – Ерфана Османова. Підзахисні хотіли скористатися законним правом говорити рідною мовою. Їм набагато легше висловлюватися нею. А суд розцінює це як порушення регламенту. Виявляється, говорити рідною мовою – це порушення. Напевно, далі порушенням регламенту стане право на захисника за угодою, а потім і кашляти або чхати без дозволу суду", – сказав адвокат Айдер Азаматов, повідомляє "Кримська солідарність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фраза "Крим - Україна" - це тюремний вирок" - правозахисник

За його словами, суд повернув Газієва та Османова на засідання після перерви.

Російські окупанти в Криму не дозволяють використовувати українську та кримськотатарську мови. "Окупаційна "влада" Криму фактично заборонила користуватись українською, знищує українські медіа, школи та інші навчальні заклади. Така сама ситуація з кримськотатарською мовою", - йдеться в повідомленні Представництва президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заборонили кримським татарам говорити в суді рідною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі