середа, 06 вересня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти встановили новий проліт на Керченському мосту ‒ фото

Окупанти встановили новий проліт на Керченському мосту ‒ фото
Атака на Кримський міст відбулася 17 липня. Фото: росЗМІ

Російські окупанти в тимчасово окупованому Криму встановили новий проліт на Керченському мосту.

Він замінив пошкоджене внаслідок атаки дронів 17 липня полотно, свідчать супутникові знімки сервісу Planet, які опублікували російські ЗМІ.

"Раніше на південь від мосту були встановлені баржі, які, як передбачається, стануть основою для загородження, щоб запобігти подібним атакам у майбутньому", ‒ сказано в повідомленні.

Журналісти порівняли світлини за 3 та 5 вересня. На першому фото видно, що прольоту немає, а на другому ‒ його відновили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане мишоловкою: генерал розповів, як звільнятимуть Крим

Атака на Кримський міст відбулася 17 липня. Там пролунали вибухи, унаслідок чого дорожнє полотно було пошкоджене. Це наслідки роботи СБУ спільно з ВМС України. По мосту вдарили надводними дронами.

У Росії назвали атаку на Кримський міст "терактом". Окупанти заявили, що зможуть полагодити його не раніше листопада.

Окупанти змінили тактику охорони Керченського мосту. Через атаки морських дронів там побільшало прикордонників.

Офіційні представники України неодноразово заявляли про те, що завершення війни з Росією можливе лише за повної деокупації територій, зокрема й Криму.

Звільнення тимчасово окупованого Росією Криму має бути пріоритетним, адже півострів має вирішальне значення. Водночас це станеться, якщо Україна отримає необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти встановили новий проліт на Керченському мосту ‒ фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі