вівторок, 24 січня 2023 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба пояснив, чому питання повернення Криму не можна виокремлювати

Кулеба пояснив, чому питання повернення Криму не можна виокремлювати
Осільник МЗС пояснив, чому питання Криму не можна виокремлювати. Фото: facebook.com/YurPractika

Виокремлювати тимчасово загарбаний Росією Крим у питанні деокупації українських територій не можна.

Це стало однією з помилок Мінських угод, коли питання півострова відтерміновували, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в колонці для Politico. Західна стратегія протидії російській загрозі мала базуватися на рішучих кроках з деокупації всіх українських територій ще у 2014 році.

"Навіть зараз, коли я кажу, що Україна прагне повністю відновити свою територіальну цілісність, журналісти часом вирішують уточнити, чи включно з Кримом. Це безглузде питання лише посилює російський наратив про те, що Крим особливий. Ні, це не так. Крим само собою зрозумілий. Однією з найбільших помилок "Мінська" стало те, що він дозволив РФ повірити, що питання Криму не розглядається", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС зробили гучну заяву про мир і переговори з РФ

Немає і не було різниці між Кримом, Донбасом, Херсонською областю, Києвом та іншими регіонами, наголосив Кулеба.

"Кожна з цих територій є важливою для реального захисту європейської та світової безпеки. Коли Захід погодився де-факто закрити очі на анексію Криму, він дав зелене світло новим російським імперіалістичним зазіханням", – додав міністр.

Переговори з Росією на цьому етапі війни можуть стати для України пасткою.

Після майже року боїв, незважаючи на вражаючі успіхи України, Росія, як і раніше, окупує близько 17% України, включаючи Крим. Конфлікт перетворився на криваве виснаження. У повітрі залпи російських ракет та дронів намагаються вивести з ладу українську електромережу. На землі артилерійські бої та атаки живої сили дозволили російським силам просунутися вперед біля Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, чому питання повернення Криму не можна виокремлювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі