понеділок, 03 липня 2023 11:12

Кримського гауляйтера Аксьонова хотіли вбити ‒ у Росії заявили про замах

Кримського гауляйтера Аксьонова хотіли вбити ‒ у Росії заявили про замах
Російська ФСБ заявила про попередження замаху на гауляйтера Криму Сергія Аксьонова. Фото: ukrinform.ua

У Росії заявили, що ФСБ нібито викрила "спробу замаху" на так званого "голову" тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

За даними ФСБ, "замах" нібито мав здійснити завербований СБУ росіянин. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За підозрою у "замаху" затримали російського громадянина 1988 року народження. У ФСБ стверджують, що він нібито пройшов на території України "курс навчання розвідувально-підривній діяльності, у тому числі навчання мінно-вибуховій справі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти почали евакуювати секретну документацію із Криму

У червні 2023 року "агент іноземної спецслужби" прибув у Крим і розпочав підготовку до теракту. Він нібито хотів підірвати автомобіль Аксьонова.

"Однак довести злочинний намір до кінця підривник не встиг, оскільки при вилученні зі схованки вибухового пристрою він був затриманий", ‒ заявили у ФСБ.

Сам Аксьонов також відреагував на повідомлення про "замах" на нього. Він подякував спецслужбам РФ, похвалив їх за "чітку й ефективну" роботу.

"Впевнений, що конкретні замовники цього злочину будуть знайдені й покарані", ‒ написав Аксьонов у Telegram.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною. Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

За тиждень до того росіяни заявили, що окупований Крим атакували безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Кримського гауляйтера Аксьонова хотіли вбити ‒ у Росії заявили про замах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі