неділя, 29 вересня 2019 16:02

Кримських татар помістили в штрафний ізолятор

Кримських татар помістили в штрафний ізолятор
адвокат Рустем Кяміл на щомісячній зустрічі громадського об'єднання "Кримська солідарність"

Двох фігурантів першої бахчисарайської групи, обвинувачених у "справі Хізб ут-Тахрір" - Енвера Мамутова і Ремзі Меметова помістили у штрафний ізолятор ШІЗО.

З 24 вересня Енвер і Ремзі не виходять на зв'язок. Коли людину вже етаповано до колонії, вона має можливість зателефонувати своїй сім'ї, зв'язатися з родичами. Уже п'ять днів вони не виходять на зв'язок. З величезною вірогідністю можу сказати, що, швидше за се, вони перебувають у штрафному ізоляторі", - повідомив адвокат Рустем Кяміл на щомісячній зустрічі громадського об'єднання "Кримська солідарність", передає "Крим.Реалії".

Раніше трьох засуджених в Росії у бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір" - Зеврі Абсеітова, Енвера Мамутова і Ремзі Меметова - етапували з СІЗО у Ростові-на-Дону до місць відбування покарання.

За словами адвоката, Мамутов і Меметов були етаповані до колонії №11 у Ставропольському краї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії кримського татарина засудили до 17 років тюрми

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели низку обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо чоловіків: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх назвали "бахчисарайською четвірко". Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Зараз ви читаєте новину «Кримських татар помістили в штрафний ізолятор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі