понеділок, 17 липня 2017 17:43

Кримських абітурієнтів чекають українські університети

Кримських абітурієнтів чекають українські університети
Для кримчан підготували пільгові місця.Фото volynnews.com

2600 місць виділили в українських вишах для кримських абітурієнтів. Готові взяти студентами на пільгових умовах.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Кримських абітурієнтів готові прийняти до вищих навчальних закладів Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, а також у Львові, Києві, Дніпрі та Харкові. В освітніх центрах "Крим-Україна" документи приймають з червня. Кримчани можуть вступити до університету без складання зовнішнього незалежного оцінювання, атестата й навіть паспорта", - розповіла Лілія Гриневич, міністр освіти й науки України.

За її словами, освітні центри працюватимуть і після завершення вступної кампанії, до 30 вересня. Таким чином абітурієнт з Криму зможе отримати контрактне або бюджетне місце, при наявності такого, за спеціальним погодженням між ВНЗ та Міністерством освіти навіть восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче, щоб Крим повернули Україні.

За словами абітурієнтів, потрапити на безкоштовне навчання в Криму чи до російських вишів практично нереально. Вартість контратного навчаня починається від 86 тис. грн.

Захоплений Крим є українською територією, і його анексія не обіцяє нічого хорошого Росії, тому його потрібно повернути назад Україні. Таку думку висловив в ефірі російського телеканалу "Росія-1" професор Вищої школи економіки Ілля Шаблинський.

Зараз ви читаєте новину «Кримських абітурієнтів чекають українські університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі