субота, 13 липня 2024 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"ГУР працює над цим питанням": Буданов зробив заяву щодо знищення Кримського мосту

"ГУР працює над цим питанням": Буданов зробив заяву щодо знищення Кримського мосту
Незаконно збудований російськими окупантами Кримський міст має бути зруйнований, заявив керівник ГУР Кирило Буданов. Фото: УП

Незаконно збудований російськими окупантами Кримський міст має бути зруйнований.

Він частина скелету російської імперії. Про це в інтерв'ю NV заявив керівник ГУР Кирило Буданов.

На питання про те, яка інженерна конструкція більше заважає на окупованому росіянами півдні - Кримський міст чи нова залізниця вздовж узбережжя Азовського моря, Буданов відповів, що для нього це однозначно міст.

"Це символ, це свідомість, це набагато глибше і важливіше, ніж знищення навіть якогось ешелону, 60 вагонів техніки в повному складі. Цієї техніки тисячі, а міст один", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зводять пірси під Кримським мостом

Він додав, що, крім руйнування російської логістики та залізниці, Україна в такий спосіб здійснить "десакралізацію Криму".

"Міст має бути зруйнований, ми домоглися, щоб Росія вивела свої кораблі з Криму якомога далі. В Очамчиру (новий порт Росії в окупованій Абхазії) прекрасно!" - заявив голова ГУР.

За його словами, Крим тепер для ворога більше не "непотопляємий авіаносець", а незручна територія, і росіянам, на його думку, цей міст у практичному сенсі абсолютно не потрібен, але він - частина скелету імперії.

На питання про те, чи має бути зруйнований Кримський міст цього року, Буданов відповів, що це питання до Генштабу, але запевнив, що ГУР виконує свою заплановану роботу з цього питання.

Російська Федерація захопила Кримський півострів для того, щоб перетворити його на величезну військову базу.

Це дозволяє контролювати більшу частину південного узбережжя України. Про це заявив начальник ГУР МО України Кирило Буданов в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

На думку Буданова, якщо росіян на Кримському півострові відрізати від поповнення запасів те це дозволить змусити їх підкоритися. Голова ГУР погодився з думкою колишнього командувача армією США в Європі Бена Годжеса, щодо того, що це стане ключем до того, щоб змусити Володимира Путіна захищатися.

Зараз ви читаєте новину «"ГУР працює над цим питанням": Буданов зробив заяву щодо знищення Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі