середа, 20 червня 2018 17:58

Чеські депутати вимагають звільнити Олега Сенцова

Чеські депутати вимагають звільнити Олега Сенцова
Чеські опозиційні депутати написали Володимирові Путіну відкритого листа з вимогою звільнити Олега Сенцова. Фото з відкритих джерел

Депутати п'яти чеських опозиційних партій вимагають від Володимира Путіна звільнити українського режисера Олега Сенцова і ще більш ніж 60 політв'язнів-українців.

Про це повідомляє видання Denik.

"Єдиний злочин Сенцова полягає в тому, що він відкрито виступає проти російської агресії в Криму і окупації своєї батьківщини. Я вважаю абсолютно неприйнятним, коли хтось засуджений виключно за висловлення своєї політичної думки", - заявив депутат Ян Ліпавскій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробили гучну заяву про звільнення Олега Сенцова

Парламентарі написали відкритий лист і передали в російське посольство в Празі. Опозиціонери також планують звернутися до решти парламентських партій із закликом прийняти єдине звернення до Росії у справі Сенцова.

Володимир Путін може найближчим часом використати ув'язнених у Росії українців, аби зменшити тиск на себе й домогтися припинення санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Чеські депутати вимагають звільнити Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі