середа, 11 січня 2023 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал спрогнозував, коли ЗСУ звільнять окупований Крим

Американський генерал спрогнозував, коли ЗСУ звільнять окупований Крим
Генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес впевнений, що ЗСУ звільнять Крим до кінця літа поточного року. Фото: колаж "24 каналу"

Україна звільнить окупований Росією Крим вже 2023 року.

Деокупація захопленого 2014 року півострова відбудеться до кінця серпня. Таку думку висловив генерал-лейтенант Сполучених Штатів Америки у відставці Бен Годжес в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Україна звільнить Крим до кінця серпня, а потім скоро буде й решта", – впевнений Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського заявили, що Росія готова тікати з Криму

На його думку, Україна ніколи не буде в безпеці і не зможе відновити свою економіку, поки Росія контролює Крим.

"Тому важливо, щоб Україна звільнила Крим. Я очікую, що це буде зроблено до кінця серпня", – наголосив він.

Американський політолог Френсіс Фукуяма також не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року.

Операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму поки що не почалася. Водночас українці демонструють готовність до неї, заявив президент Володимир Зеленський.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Сили оборони України обов'язково повернуть під свій контроль всі території, які окуповані військами РФ. У Крим наші воїни зайдуть зі зброєю в руках, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал спрогнозував, коли ЗСУ звільнять окупований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі