неділя, 25 грудня 2022 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ під Києвом вчилися знищувати ворожий десант: видовищне відео

ЗСУ під Києвом вчилися знищувати ворожий десант: видовищне відео
Українські військові на Київщині готуються до можливої атаки ворога з боку Білорусі. Фото: скріншот з відео

Українські військові на Київщині провели навчання, під час якого відпрацювали знешкодження "диверсійно-розвідувальних груп" російських загарбників.

Для цього захисники провели маневр артилерії – подолали водну перешкоду за допомогою плавучого транспортера ПТС-2 і паромних переправ. Про це повідомило командування Об'єднаних сил Збройних сил України у Facebook 25 грудня.

"За легендою противник намагається висадити тактичний повітряний десант і здійснити захоплення важливого державного об'єкта. Підрозділи ЗСУ у взаємодії з підрозділами Нацгвардії здійснили знищення транспортних гелікоптерів у повітрі та нанесли вогневе ураження по передовому загону, який намагався захопити відповідний плацдарм для подальших дій", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розірвала низку угод із Білоруссю

У командуванні зазначили, що Об'єднані сили ЗСУ й надалі вдосконалюватимуть практичні навички й уміння.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий. За їхніми оцінками, російські військові можуть спробувати провести диверсійну атаку на землі чи в інформаційному просторі для відновлення напруженості на півночі України, ймовірно, у спробі відволікти Збройні сили України від оборони Донбасу.

Напередодні командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що у Білорусі мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України.

Начальник Головного управління української розвідки Кирило Буданов пояснював, що росіяни влаштовують "каруселі" в Білорусі, щоб тримати Україну в напрузі. За його словами, жодні розвіддані не вказують на безпосередню загрозу з Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ під Києвом вчилися знищувати ворожий десант: видовищне відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі