пʼятниця, 02 квітня 2021 13:34

Знижки і безкоштовна парковка: Київ готує допомогу бізнесу

Знижки і безкоштовна парковка: Київ готує допомогу бізнесу
Столичному бізнесу допоможуть. Фото: pixabay.com

Влада Києва розширить перелік пільг та преференцій для малого і середнього бізнесу столиці.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко.

"На найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці", – сказав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати по 8 тис. ФОПам підуть з квітня

Мова, зокрема, йде про:

1. Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 грн в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків.

2. Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. Компенсація відсотків не тільки за кредитами, а й за "кредитними лініями". Також розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію.

3. Збільшення кількості банків-партнерів цієї програми. Запропонують зменшити плату за розміщення зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

4. Звільнення власників авто на території Києва від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс" - з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марина Порошенко передала 18 кисневих концентраторів у лікарні Києва

Кличко додав, що місто збирається надати фінансову допомогу бізнесу. Ідеться про виплати у 8 тис. грн застрахованим ФОПам чи працівникам таких малих підприємств.

"Парламент ухвалив закон, що передбачає матеріальну допомогу бізнесу з держбюджету. У документі також вказано, що такі працівники потенційно можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади. Порядок здійснення виплат повинен визначити Кабінет міністрів. Київ очікує від уряду затвердження такого документу. І після цього ми оголосимо про подальші кроки місцевої влади", – зазначив мер.

З понеділка, 5 квітня, у Києві посилюють карантинні обмеження. Нові заборони діятимуть щонайменше до 16 квітня. Про запровадження тотального локдауна повідомив мер міста Віталій Кличко 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «Знижки і безкоштовна парковка: Київ готує допомогу бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі