пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:06

Жителі Оболонської залишилися без підвалів

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Робітники фірми ”Вагра” розбивають підвали у 9-поверхівці на Подолі
Робітники фірми ”Вагра” розбивають підвали у 9-поверхівці на Подолі

Два тижні тому фірма "Вагра" взяла в оренду підвальне приміщення 9-поверхівки на вул. Оболонській, 25, що на Подолі.

Робітники підприємства відразу почали руйнувати його. Мешканці запевняють: фірма їх обікрала, забрала з підвалу всі речі. Подоляни скаржаться також, що їх не попередили про вселення комерсантів.

— Рік тому в будинку затопило підвал. Після потопу його ніхто не прибрав. У мене там речей було на 3090 гривень. А тепер — нічого, як виметено. Були й закрутки, нові автомобільні шини, болгарки, свердла, перфоратори. Відшкодовувати збитки ніхто не збирається, та й приміщення не повертатимуть, — впевнена Ольга Герасимчук, 59 років, із квартири N53.

Люди бояться, що може статися трагедія, схожа на дніпропетровську. Там у житловому будинку вибухнув газ. Кажуть, аби розширити приміщення, будівельники ламають стіни підвалу. Тому, мовляв, могли пошкодити газові труби. Мешканці написали звернення до місцевого ЖЕКу N702, Подільської районної прокуратури та міліції.

— Завалиться будинок через них к чорту, і ніхто на це не зверне уваги. Вони б"ють стіни в підвалах так, що в нас аж шибки дзеленчать. Сміття вивозять уночі, вантажать на машини, гупають та не дають спати, — каже "ГПУ" Галина Піддубна, 70 років, із квартири N46.

У місцевому ЖЕКу запевняють, що з будинком нічого не станеться. Мовляв, будівля нестара. Несучих стін робітники не чіпають, розбивають лише перегородки між підвалами.

— Три місяці тому я розклеювала на під"їздах оголошення про майбутній ремонт підвалу. На схемі будинку кладовки позначені штрихпунктиром. Це означає, що їх там може й не бути. На стійкість споруди вони не впливають. Двері в підвал ніколи не закривалися. Там завжди жили бомжі, одного я навіть знайшла в підземеллі мертвим. Мешканці взагалі за підвалами не слідкували. Тому приміщення й здали в оренду. Жителі не можуть повернути його, бо не мають жодних документів, — говорить "ГПУ" Наталя Горобець, 25 років, майстер ЖЕКу N702.

Інженер фірми "Вагра" Роман Шмальц, 46 років, контролює будівництво на вул. Оболонській. Він каже, що влітку попереджав мешканців про ремонт. Тоді ніхто не заперечував.

— Коли я вперше потрапив до підвалу, там дєрьма було по коліна — каналізацію прорвало. Двері від кладовок вирвані, там бомжі жили. Мешканці навіть не збиралися щось ремонтувати. А коли ми прибрали приміщення, вони заговорили, що їх обікрали, — каже "ГПУ" Роман Шмальц.

Після ремонту фірма "Вагра" планує облаштувати в підвалі офіс.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Оболонської залишилися без підвалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі