понеділок, 12 липня 2021 13:01

Жінка збила поліцейського, тікаючи з краденими доларами

Жінка збила поліцейського, тікаючи з краденими доларами
Частину викрадених у потерпілого коштів вилучили. Фото: Київська міська прокуратура

У Києві затримали валютних шахраїв, які ошукали киянина на $46 тис. і наїхали на поліцейського.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Зі зловмисниками ошуканий киянин познайомився в інтернеті. Він відгукнувся на оголошення щодо обміну валюти за вигідним курсом, яке розмістили шахраї. Потерпілий домовився про зустріч для обміну $46 тис.

"Під час зустрічі потерпілий сів до автомобіля зловмисників та передав грошові кошти для обміну. Останні (чоловік та жінка. - Gazeta.ua) передали йому сумку з купюрами, схожими на національну валюту України. Виходячи з автомобіля, потерпілий побачив, що йому надали сувенірні купюри, і почав вимагати повернути кошти. Зловмисники швидко зірвались з місця злочину та намагались на автомобілі втекти", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочинці збували в Україні фальшиві гроші

Під час переслідування жінка, яка перебувала за кермом, пошкодила декілька припаркованих автомобілів та здійснила наїзд на поліцейського. Інший співучасник у цей час вибіг з автомобіля та втік. Поліцейський отримав тілесні ушкодження.

Жінку затримали одразу. Чоловіка - на території Дніпропетровської області. Обом зловмисникам повідомили про підозру. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 688 тис. грн. За скоєне фігурантам загрожує до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Київщині СБУ затримала організаторів та учасників міжнародного угруповання, яке підробляло долари. До банди входили п'ять осіб з різних регіонів України та кілька іноземних громадян. Фальшиві банкноти збували за 50% номінальної вартості долара США. Покупців підшукували через особисті зв'язки. Фальшиву валюту не могли виявити пристроєм для перевірки грошей.

Зараз ви читаєте новину «Жінка збила поліцейського, тікаючи з краденими доларами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі