середа, 12 вересня 2007 07:06

Затримали банду, що грабувала заправки

Автор: фото: Павло МАГНУС
  ”Мазда”, якою грабіжники їздили Україною, тепер стоїть у дворі Деснянського райвідділу
”Мазда”, якою грабіжники їздили Україною, тепер стоїть у дворі Деснянського райвідділу

У центрі Одеси троєщинські оперативники затримали п"ятьох чоловіків. Їх підозрюють у скоєнні низки розбійних нападів на автозаправні станції. На заправки "Лукойл" та "Шелл" банда напала на столичному Броварському проспекті.

Минулої п"ятниці на центральному одеському пляжі Аркадія о п"ятій ранку підозрюваних затримали. Міліціонери стверджують, що зловмисники хотіли напасти на туриста. Деталей, завдяки яким слідчі "вирахували" бандитів, не розголошують. Кажуть, інформація може зашкодити успішному розкриттю резонансних злочинів.

— Ми дізналися, що підозрювані винаймають квартиру в приватному секторі Одеси. На затримання виїхали вісім наших працівників, — розповідає "ГПУ" Андрій Садчиков, 37 років, керівник карного розшуку Деснянського райвідділу міліції.

Злочинців затримали без пострілів, веде далі чоловік. Потім обшукали "Мазду-626", якою бандити подорожували, і знайшли чорні маски з прорізами для очей, бейсбольну біту, обріз двоствольної мисливської рушниці, іграшкову копію пістолета Макарова та газовий пістолет "ПГШ-790", який переробили для стрільби гумовими кулями. Міліція вилучила 14 тис. грн, кілька мобілок та 141 припейд-картку. Злочинці винесли їх під час нальоту на заправку "Шелл" на Броварському проспекті.

Четверо затриманих із Прилук Чернігівської області. Батько й син — Анатолії. Першому 43 роки, другому — 19. Двом іншим — по 18 і 19 років, їх звуть Руслан та Євген. П"ятий учасник банди, 41-річний Юрій, родом із Лисичанська Луганської області. Усі — високі, міцної статури, коротко стрижені. На початку серпня компанія приїхала до Одеси. Там і виникла ідея скоїти розбійні напади на автозаправки.

Працювали за такою схемою: близько третьої ночі під"їжджали до АЗС, машину залишали неподалік, до приміщення вривалися через "чорний" хід. Погрожуючи пістолетом, клали на підлогу касира, охоронця та оператора заправки й забирали з каси гроші. Якщо хтось чинив опір, били рукояткою по голові. Потім втікали. З награбованим їхали до Одеси, відпочивали, розповідає Андрій Садчиков.

Міліціонери довели причетність затриманих до чотирьох розбійних нападів на АЗС. Перший здійснили 22 червня на автозаправку "Нафтогаз" у місті Лубни Полтавської області. Вкрали 30 тис. грн. Через тиждень напали на київську заправку "Лукойл" на просп. Броварському, 18, забрали з каси 14 тис. грн. Втретє напали на "Шелл" на просп. Броварському, 105, винесли 17 тис. грн. Заправку "Лукойла" в місті Коблево Миколаївської області пограбували на 25 тис. грн.

Затримані перебувають у Лук"янівському СІЗО. Проти них порушено кримінальну справу за розбій. Їх можуть засудити від 7 до 10 років тюрми з конфіскацією майна. За словами Андрія Садчикова, київська міліція перевіряє, чи можуть ці особи бути причетними до пограбування банківських відділень у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Затримали банду, що грабувала заправки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі