середа, 24 березня 2021 19:15

З 12-метрової висоти рятувальники знімали переляканого єнота
11

У селі Гора на Київщині виявили застряглого на дереві єнота. Незвичного гостя помітили тамтешні жителі 22 березня й викликали команду порятунку тварин.

Про це повідомила у Facebook Kyiv Animal Rescue Group.

Фото: Kyiv Animal Rescue Group

"Єнот, який невідомо звідки взявся, заліз на аварійне дерево на висоту приблизно 12 метрів. Зняти його традиційними методами було неможливо, тому що дерево ледь трималося і могло зламатися в будь-який момент від навантаження. За допомогою триколінної драбини рятувальник піднявся на дерево, підстрахував його мотузкою, і почав поступово надпилювати", - йдеться в повідомленні.

Згодом дерево опустилося на висоту близько 4 метрів, а єнот стрибнув на м'яку землю. Зусиллями рятувальників та пожежників його зловили й помістили в переноску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скривавлений бобер приповз у людський двір

"Зробити це виявилося не дуже просто, тому що по зубастості цей звір не поступається собаці, а по спритності - коту", - додали рятувальники.

Зазначається, що звір не постраждав. Його доставили в притулок для диких тварин. Якщо господарі знайдуться, просять звертатися безпосередньо до притулку з відповідними документами.

У Міннесоті єнот-альпініст підкорив хмарочос. Пухнастий видерся по стіні на 23-й поверх, вмостився там на підвіконні й заснув.

Зараз ви читаєте новину «З 12-метрової висоти рятувальники знімали переляканого єнота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі