понеділок, 26 вересня 2016 12:38

Владу просять відновити Сінний ринок

Владу просять відновити Сінний ринок

Жителі столиці вимагають відновити Сінний ринок біля Львівської площі.

Відповідну електронну петицію на сайті Київради створив киянин Павло Троян. Станом на 12.20 прохання зібрало 91 підпис.

"Більше 10 років тому був закритий на реконструкцію, а пізніше ганебно знищений Сінний ринок. Ринок був знаковим місцем для Києва та киян. Багато поколінь городян купували на ринку та біля нього не тільки продукти, а й предмети антикваріату. Біля ринку існувала відома на всю Україну барахолка", - йдеться в заяві.

До 2005 року, будівля ринку знаходилася у реєстрі пам'яток історичного значення, але була звідти незаконно виведена. Після цього на ринку "випадково" сталася пожежа, одразу потому будівлю майже повністю знесли, нагадав Троян.

"Вимагаємо: 1) провести громадські слухання щодо будівництва на ділянці, яку займав колишній Сінний ринок. 2) У зв'язку з тим, що Сінний ринок був зруйнований незаконно, відновити його будівлю в первісному або модифікованому вигляді в разі підтримки такої пропозиції громадою Києва", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 років тому закрили та знесли Сінний ринок

Нагадаємо, 10 березня 2005 року в Києві закрили на реставрацію, а згодом і зруйнували найбільший критий ринок столиці "Центральний колгоспний ринок", або "Сінний", як його називали між собою кияни. На його місці планують звести 14 житлових будинків від 7 до 14 поверхів. Житловий комплекс буде з дитячим та спортмайданчиками, двоповерховим підземним паркінгом. Також запроектували супермаркет і променадну алею, яка зв'яже вулиці Бульварно-Кудрявську і Гончара. Тиждень тому Голосіївський райсуд Києва наклав арешт з забороною відчуження на земельну ділянку колишнього Сінного ринку.

Зараз ви читаєте новину «Владу просять відновити Сінний ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі