середа, 04 березня 2020 23:32

Весна прийшла - саджати будемо: з'явилася інтерактивна карта для посадки дерев в столиці

Весна прийшла - саджати будемо: з'явилася інтерактивна карта для посадки дерев в столиці
В столиці посадять сто тисяч дерев. Фото: День

Київ приєднується до світовій ініціативи "Трильйон дерев", в рамках якої в місті висадять не менше 100 тисяч саджанців.

Зробити місто зеленішим допоможуть не тільки комунальники, а й самі мешканці міста, повідомляє КМДА.

"До цієї акції долучаються десятки підприємств і організацій, які будуть висаджувати 21 березня дерева в різних куточках нашого міста. Важливо, щоб всі ці зелені насадження були висаджені згідно з правилами, в придатних місцях. Сьогодні наші міські служби готові надати всі необхідні консультації та допомогу" , - повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Так, "Київзеленбуд" підготував інтерактивну карту, завдяки якій можна дізнатися, де найкраще посадити нове дерево. Кожна локація має перелік і кількість дерев для посадки, а також контакти відповідальних осіб, зв'язавшись з якими можна узгодити всі деталі.

"Ми пропонуємо діяти відповідно до правил посадки дерев, з огляду на умови міста. Є посадковий матеріал, ідеальний для умов міста. Це такі породи як ясен, в'яз, горобина, береза, дуб, сосна, липа, яблуня, тополя. Є вимоги до посадкового матеріалу. для листяних порід - висота 3 м, для кулястих, декоративних порід - 2,2 м. Обхват стовбура - 10-14 см. Тому вибирайте локацію, звертайтеся до наших фахівців за інформацією. Ми з радістю допоможемо в цьому ", - повідомив глава "Київзеленбуду" Олексій Король.

Дерева позитивно впливають на клімат всередині міста. А значить, проблеми Києва як мегаполіса можуть бути вирішені за допомогою висадки міських лісів, створення нових зелених зон та поновлення насаджень в місті. Наприклад, Голосіївський район, який є найзеленішим районом столиці, має середню температуру нижче на 2-3 градуси, ніж, наприклад, на Позняках.

Зараз ви читаєте новину «Весна прийшла - саджати будемо: з'явилася інтерактивна карта для посадки дерев в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі