пʼятниця, 27 травня 2016 00:55

В столиці пройде Мегамарш у вишиванках

 

На День Києва в столиці пройде Марш вишиванок

Вже сімнадцятий раз поспіль у столиці пройде Мегамарш у вишиванках. Подія відбудеться до Дня Києва. Похід стартує 28 травня о 14:00 традиційно – зі скверу, що біля "Золотих воріт". Далі колона вирушить за маршрутом: Софійська площа – Михайлівська площа – Андріївський узвіз – Контрактова площа. Організатори запрошують байкерів та велосипедистів.
Веломаршрут проїде із Золотих Воріт через Майдан Незалежності – Поштову Площу і до Контрактової. Байк-маршрут протягнеться через Львівську площу, Лук'янівку та завершиться на Подолі.
Окрім того, пішоходи візьмуть участь в масштабному флешмобі на Михайлівській площі, покажуть свою любов до країни та міста.
Мегамарш у вишиванках – фестивальний рух української культури, який підхопили не лише більшість великих міст України, але й країни світу.
Цьогоріч Мегамарш уже відбувся в Одесі, Миколаєві, Черняхові (Житомирська область) та Черкасах; а також за кордоном: Токіо, Лондоні, Відні та планується пройти у Монреалі (29 травня), Хольстебро (28 травня) та інших містах України і світу.
На знак підтримки України, вишиванки вдягають українці в Росії, де захід складніше організувати. Зокрема, мешканець Гусь-Хрустального в соцмеражах виклав свої фотографії у вишиванках, назвавши акцію "Міні-Мегамарш у вишиванках".
Мегамарш засновано у Києві восени 2008 р., з тих пір захід відбувається традиційно двічі на рік: навесні та восени. Уже відбулося 16 Мегамаршів.
Мета заходу – не лише популяризація української культури, але й створення осередку для спілкування та розвитку патріотичної молоді.

Зараз ви читаєте новину «В столиці пройде Мегамарш у вишиванках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі