вівторок, 09 жовтня 2012 13:02

У Лісниках під Києвом за землю б'ють журналістів

У Лісниках під Києвом за землю б'ють журналістів

Минулої п'ятниці, 5 жовтня, біля Генеральної прокуратури України був журналістський аншлаг. Десятки представників електронних, друкованих і мережевих ЗМІ прийшли висвітлити акцію протесту жителів села Лісники Києво-Святошинського району проти земельного свавілля голови сільради Ольги Сагач та її команди, повідомляє "Обозреватель".

Пікантності ситуації надавав той факт, що злочинні махінації із землею в Лісниках тісно пов'язані з діяльністю послідовників тоталітарної секти Сандея Аделаджі "Посольство боже", адептом якої вже багато років є Сагач та її наближені.

Темні справи в Лісниках з вирубкою заповідного лісу і незаконним виділенням земель тягнуться ще з 2008 року. За цей час обласна прокуратура оскаржила законність виділення 38 ділянок, було відкрито кілька кримінальних справ, виявлено десятки фактів махінацій і підробок документів. Однак досі ніхто не поніс ніякої відповідальності, а дерибан землі продовжується з небаченим розмахом. Куплені суди виграють справи у прокуратури (як у випадку з виділенням землі в Чернечому Лісі), а виграні здавалося б справи (незаконне виділення землі членам секти на ділянці А. Богданенко) топляться в касації.

Біля Генпрокуратури журналістам на сільраду Лісників скаржився батько трьох дітей Олег Чорновіл, ділянку якого незаконно продали відразу двом людям. Серед останніх гучних творінь команди Сагач - виділення 3 га землі з метою подальшого перепродажу на колишнього водія сільради Олександра Гладуша та його дружину без відома останніх (а це на хвилиночку - еквівалент 24 млн. гривень!), А також незаконне виселення людей із гуртожитку КСП Хотівський, на місці якого хочуть побудувати фешенебельний будинок.

Безкарність, з якою здійснюються всі ці махінації, свідчить про корупційні зв'язки у вищих ешелонах. Що це за зв'язки, і чому купка сектантів тероризує ціле село, належить розібратися ГПУ.

А ось журналістам із "НАДЗВИЧАЙНИХ новин" каналу ICTV, які приїхали в Лісники за коментарями, достукатися до голови не вдалося. Більш того, знімальна група ледве винесла із сільради ноги, а оператора побили і пригрозили "закопати в квітах".

Цього разу, відреагувавши на протести людей, проблему Лісників взяв на контроль особисто Генеральний прокурор Віктор Пшонка. За його дорученням в обласній прокуратурі заст. обласного прокурора Андрій Іванченков та начальника управління Ігор Грабець зустрілися з ініціативною групою мешканців Лісників, журналістів і правозахисників. Було дано жорстку обіцянку розібратися і притягнути винних до відповідальності. Прокуратурі варто поквапитися, бо сліди недавніх злочинів знову можуть вправно замести. А хто виявиться сильнішим: закон або мафія - дізнаємося дуже скоро.

Зараз ви читаєте новину «У Лісниках під Києвом за землю б'ють журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі