вівторок, 16 березня 2021 16:01

У Києві буде "другий Буковель" - Кличко звернувся до уряду

У Києві буде "другий Буковель" - Кличко звернувся до уряду
Влада Києва вимагає в уряду посилити карантин. Фото: Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко вимагає в уряду розширити обмеження помаранчевої зони карантину, в якій перебуває столиця.

Про це він заявив на брифінгу 16 березня.

"За останні 1,5 тижні кількість хворих на коронавірус і госпіталізованих у нашому місті збільшилася вдвічі. За минулу добу виявили 999 нових випадків. І динаміка розповсюдження хвороби загрозлива", - зазначив Кличко.

Також він вимагає повернути місцевій владі повноваження самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів, адже відзавтра міста не мають права самостійно посилювати карантин на своїх територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ та Вінниччина за крок до "почервоніння"

"Також звертаюся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури й Держпродспоживслужби посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів", - додав Кличко

Ідеться про посилення контролю за масовими зібраннями, у торгових і розважальних закладах, ресторанах і кафе, а також громадському транспорті та на спортивних змаганнях.

"Наприклад, у четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть майже 35 тисяч глядачів. В нинішній ситуації це може бути другим Буковелем", - наголосив голова столиці.

Із четверга, 18 березня, в Києві на 2 дні раніше розпочинаються весняні канікули для учнів 5-11 класів. Таке рішення ухвалили через загрозливу динаміку поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві буде "другий Буковель" - Кличко звернувся до уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі