пʼятниця, 17 червня 2022 13:06

У Голосіївському парку створять лабіринт і присвятять біженцям

У Голосіївському парку створять лабіринт і присвятять біженцям
У Голосіївському парку створять лабіринт. Фото - Pixabay

У столичному Голосіївському парку відкриють лабіринт із зелених насаджень "Шлях до безпеки". Його присвятять українцям, що вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення Росії.

Проєкт планують закінчити до Всесвітнього дня біженців, 20 червня. Про це повідомляє Хмарочос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом натрапили на великий сховок зброї окупантів: фото знайденого

Інсталяцію розробили ландшафтні дизайнери з Донеччини, які двічі були вимушені рятуватися від війни.

Лабіринт займатиме 450 кв м. Він буде символізувати непростий шлях людей, які змушені рятуватися від війни: тернистий, з великою кількістю поворотів і глухих кутів.

Ініціатором створення лабіринту в Голосіївському парку виступив благодійний фонд "Право на захист". Організація займається допомогою переселенцям в юридичних питаннях.

"Ми запросили на відкриття і тих, хто надихнув нас на створення цього лабіринту - наших бенефіціарів - іноземних громадян: біженців та тих, хто знайшов прихисток в нашій країні, тікаючи від переслідувань або війни на батьківщині. Кожен з них пройшов справжній "лабіринт" з бюрократичних та політичних перепон на своєму шляху до безпеки", - зазначає представниця фонду Світлана Бутенко.

Голосіївський парк імені Максима Рильського - парк у південній частині міста Києва, розташований вздовж Голосіївського проспекту. Територія парку є частиною залишку природного лісу, що колись з півдня оточував Київ.

Зараз ви читаєте новину «У Голосіївському парку створять лабіринт і присвятять біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі