вівторок, 04 грудня 2012 11:12

Усі київські квартири на перших поверхах хочуть віддати під магазини

Усі київські квартири на перших поверхах хочуть віддати під магазини
Фото: p-p.com.ua

У Київраді хочуть зробити квартири на нижніх поверхах нежитловими і віддати їх під магазини, щоб таким чином ліквідувати МАФи. У наступному році Київрада має намір винести на обговорення депутатів проект програми по сприянню переселенню на перші поверхи житлових будинків міні-магазинів, перукарень, банків, стоматкабінетів та інших об'єктів інфраструктури.

"Ця ідея давно назріла, візьміть хоча б Європу. Наприклад, у Празі на перших поверхах знаходиться все, крім кіосків з продажу квитків на громадський транспорт. Весь центр - це маленькі магазинчики. У нас дуже важливо - спростити процедуру переведення нерухомості з житлового в нежитловий фонд, адже розміщуватися в колишньому житло будуть не великі супермаркети, а невеликий бізнес, в першу чергу магазини покрокової доступності, які замінять МАФи ", - розповідає член комісії Київради з питань бюджету та соціального розвитку Володимир Філіппов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Оболоні будинок перетворився на "летючого голландця": зі списку виборців зникли всі його мешканці

Як вважають депутати, на всю паперову тяганину повинно йти не більше 10 днів, а переводити нерухомість з одного фонду в інший можуть або власники квартир, або підприємці.

"Ми хочемо запропонувати і реалізувати таку програму вже в наступному році. Крім того, буде обговорено, що в житлових будинках не можуть розміщуватися "розливайки", басейни, сауни. Ми вважаємо, що це вихід для будинків щільної забудови. У радянських мікрорайонах була передбачена вся інфраструктура, але щільність зросла, з'явилися висотки, та об'єктів інфраструктури не вистачає "- говорить Філіппов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Троєщини скаржаться на будівництво нічного клубу біля їх будинків

"Людям, як правило, жити на першому поверсі не дуже комфортно. У той же час є дуже багато охочих придбати квартиру на першому поверсі, щоб зробити з неї салон краси, турфірму або дрібний магазинчик. Але до цих пір процедура з перекладу житлової нерухомості в нежитлову займала місяці, а то й роки, і виливалася в тисячі, а то й десятки тисяч доларів. Якщо процедуру спростять, то попит на перші поверхи ще більше виросте, разом з ним і збільшаться ціни, що буде вигідно власникам ", - зазначив директор агентства нерухомості Артур Пилипчук.

Зараз ви читаєте новину «Усі київські квартири на перших поверхах хочуть віддати під магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі