понеділок, 08 серпня 2016 16:56

У столиці запрацюють виїзні бригади для паліативних дітей

У столиці запрацюють виїзні бригади для паліативних дітей

У Києві при Інституту педіатрії, акушерства і гінекології формуватимуться виїзні бригади. Вони виїжджатимуть за потребою у регіони для фіксування необхідності лікування паліативної дитини.

Про це повідомляє інформаційне агентство УНН.

"Це буде не тільки паліативна допомога, а й велика методологічна допомога. У нас в інституті потужне відділення телемедицини. Можемо зв'язуватися з будь-яким регіоном, де є такі технічні можливості. Будемо надавати їм консультативну допомогу. Розробляємо відповідну літературу і інструментарій - як вести себе із такою дитинкою та з її батькам. Формуватимемо виїзні бригади паліативної допомоги, які надаватимуть допомогу на місцях або виїжджаючи, або за допомогою телемедицини. Наші виїзні бригади на місцях разом із нами вирішуватимуть, чи потребує ця дитина переходу на наші ліжка. Якщо батьки дитини не наполягатимуть на такому переході - дитина може знаходитися в тому ж закладі, або вдома. Ми допомагатимемо виїздами або ж дистанційно. Станом на сьогодні в Україні проблема знеболювальних препаратів для дітей є проблемою №1. Надіємося, що з нашою активністю матимемо офіційне відділення. Перше, за що будемо боротися, - це за ввіз в Україну дитячих форм знеболюючих препаратів. Це процес довготривалий. Зрештою, думаю, що пройде небагато часу, і ці форми знеболення будуть ввезені в Україну", - сказала Любов Слєпова, головний лікар НАМН України ДУ "Інституту педіатрії, акушерства і гінекології".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні 80% невиліковних хворих приречені на страждання

Нагадаємо, у червні місяці цьогоріч в Ізмаїлі на Одещині оголошена надзвичайна ситуація через масове захворювання на гострий ентероколіт. До лікарень звернулися 538 осіб, із них 309 — діти.

Зараз ви читаєте новину «У столиці запрацюють виїзні бригади для паліативних дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі