середа, 07 червня 2006 19:01

У Пирогові вихвалялися вишиванками

Автор: фото: PHL
  Найбільше допікав вишивальницям київський дощ. Рушники декілька разів на день знімали, аби вберегти від вологи
Найбільше допікав вишивальницям київський дощ. Рушники декілька разів на день знімали, аби вберегти від вологи

"Ціна рушника залежатиме від його віку, стану, яка на ньому вишивка і з якого регіону. Тому може коливатися від 30 до 60 гривень", — каже киянка Наталя Тесленко, 42 роки.

Жінка приїхала в Пирогів, аби поповнити власну колекцію вишиваних рушників.

Минулих вихідних майстри з усієї України привезли свої вироби в Музей архітектури та побуту під відкритим небом, аби відсвяткувати День вишивальниці та ткалі. Рукодільниці розклали та повивішували вишиті й ткані сорочки, рушники. А ручної роботи вовняні ковдри та килими розкладали просто на траві.

— Оцим рушником із червоними ромбами раніше прикрашали святі кути. Я вишивала візерунки два місяці, — розповідає 19-річна майстриня Олена Ткачук.

Дівчина каже, що мати навчила її вишивати ще у сім років.

Відвідувачі довго не відходили від столітнього ткацького станка. Кожен міг спробувати власноруч виткати рядок полотнища. Народні майстрині роз"їжджались із Пирогова задоволені. Кажуть, що виторг для них — не головне. Для багатьох стало традицією приїжджати у Київ, аби показати створені за рік вироби і подивитися на роботи колег з інших областей.

Наступні відкриті дні пройдуть у музеї в Пирогові 24–25 червня. Тоді святкуватимуть День гончара.

Зараз ви читаєте новину «У Пирогові вихвалялися вишиванками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі