середа, 11 липня 2007 07:07

У парку "Спартак" вирубують дерева

На перетині вулиць Попудренка та Будівельників, що в Дніпровському районі, вирубують 100-літні дерева. ТОВ "Сучасні будівельні технології" будуватиме тут боулінг-центр із підземним паркінгом та автостоянкою. Місцеві жителі цілодобово пильнують сквер.

— Я йшла дорогою, коли чую, дерево падає, — розповідає 67-річна Тетяна Григорівна, яка мешкає на вулиці Попудренка, 6. — Я прибігла, вони пилками ріжуть, а я їх одтягую. Згуртувала людей. Ті, що пиляли, почали оправдовуватися, що їм платять за те по 200 гривнів. Тоді я пішла до їхнього начальства. Говорю їм, що це земля наших батьків, вони ці дерева садили. А там такий пузатий сміється і каже: "Ну що ж, не погодитеся, то вас усіх попалять".

Юридично фірма має право будувати на Попудренка. 28 вересня сесія Київради передала ТОВ "Сучасні будівельні технології" цю ділянку в короткострокову оренду на п"ять років.

— Ми писали листа президенту, у київську прокуратуру, в міську адміністрацію з підписами 830 чоловік, — говорить Софія Степанівна, сусідка Тетяни Григорівни. — Сьогодні (9 липня. — "ГПУ") якісь люди почали нашвидку пиляти дерева, залишали пеньки півтораметрової висоти. Зрізали сім дерев. Ми визвали міліцію, то вони повтікали і бутилки з бензином від бензопил покидали.

Жителів Попудренка підтримують і мешканці сусідньої вул. Будівельників. Кажуть, окрім парку "Перемога", це одна паркова зона на весь мікрорайон. Колись давно парк називався "Спартак".

— У Департаменті експлуатаційно-каналізаційного господарства забудову не погодили, — говорить 40-річний Руслан Мельник. — Між гаражами проходять дві каналізаційні труби, і від будівництва може статися аварія. Тоді нечистоти виллються і затоплять весь квартал.

Зараз мами з колясками приходять у парк і сідають на пеньки і зрубані стовбури. Кажуть, що приходитимуть щодня, але не дадуть зрубати решту дерев.

Штрафи за незаконну вирубку дерев становлять від 46 грн до 3 тис. за один знищений стовбур. Еколог Володимир Борейко каже, що максимально штрафують на 170 грн.

Зараз ви читаєте новину «У парку "Спартак" вирубують дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі