пʼятниця, 02 серпня 2024 20:25

У Музеї війни прокоментували дефекти на щиті Батьківщини-Матері

У Музеї війни прокоментували дефекти на щиті Батьківщини-Матері
6 серпня 2023 року на монументі "Батьківщина-мати" у Києві встановили замість демонтованого герба СРСР український герб. Фото: Getty Images

Поява дефектів на щиті монумента Батьківщина-Мати в Києві не становить небезпеки.

Їх усуне Інститут електрозварювання імені Патона. Про це йдеться в повідомленні Національного музею історії України у Другій світовій війні, опублікованому в Facebook.

"Усвідомлюючи складність об'єкта й необхідність перманентного тривалого спостереження за технічним станом Тризуба, Музей війни восени 2023 р. звернувся до Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України з проханням здійснити незалежне технологічне обстеження герба з метою дальшого контролю та цілісного моніторингу", - йдеться у повідомленні.

Там додали, що Інститутом електрозварювання імені Є.О. Патона був здійснений візуально-оптичний, капілярний, вихроструменевий контроль та хімічний аналіз зварних швів металоконструкцій і наданий звіт.

За результатами всебічного моніторингу були виявлені незначні локальні недоліки, які не впливають на експлуатацію металоконструкцій в агресивному середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На монументі "Батьківщина-мати" знайшли ще один радянський символ: що пропонують з ним зробити

"Музей ініціював проведення робіт з усунення наявних дефектів і в липні 2024 р. уклав договір з Інститутом електрозварювання імені Є.О. Патона на надання послуг із випробування виробу", - йдеться в повідомленні", - йдеться у повідомленні.

Музей запевнив, що "тримає під пильним контролем стан скульптури й Тризуба".

"Водночас хочемо подякувати суспільству та представникам ЗМІ за увагу, адже вона підкреслює значущість утіленого нами проєкту і вселяє непохитну впевненість, що наш символ – Знак Княжої Держави Володимира Великого, омріяний не одним поколінням українців, - завжди височітиме на скульптурі "Батьківщина-мати", - резюмували там.

6 серпня 2023 року на монументі "Батьківщина-мати" у Києві встановили замість демонтованого герба СРСР український герб.

"Батьківщина-мати" – найвища монументальна скульптура в Європі. Збудована вона у 1981 році й розташована на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Демонтаж радянського герба на монументі "Батьківщина-мати" проводиться в межах проєкту "Тризуб Батьківщини". Над ним почали працювати ще з 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «У Музеї війни прокоментували дефекти на щиті Батьківщини-Матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі