середа, 19 травня 2021 13:14

У КМДА виявили масштабні порушення з орендою землі - збитки шалені

У КМДА виявили масштабні порушення з орендою землі - збитки шалені
ДФС відзвітувала про результати обшуків у департаменті земельних ресурсів КМДА. Фото: ДФС

Державна фіскальна служба за результатами проведених обшуків у департаменті земельних ресурсів КМДА викрила низку підприємств в ухиленні від сплати податків у великих розмірах.

Про це повідомила пресслужба ДФС.

"Директор одного з товариств, з 2013 року і дотепер, користувався земельними ділянками без оформлення правовстановлюючих документів на них та не сплачував орендну плату за землю комунальної власності. Такі дії спричинили тяжкі наслідки для громадських інтересів: ненадходження коштів за орендну плату в розмірі понад 19 мільйонів гривень. А поданні декларації про сплату земельного податку та орендної плати за використання землі в період 2017-2018 років він умисно занизив площу та нормативно-грошову оцінку земельної ділянки", - йдеться в повідомленні.

За фактами цих правопорушень 18 травня директора згаданої компанії оголосили в розшук. Керівник підприємства переховується від правоохоронців. Вживаються заходи, щоб встановити його місцеперебування, додали фіскали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилося відео "штурму" будинку Кличка

"Досліджується можлива причетність службових осіб КМДА до скоєння правопорушень, які спричинили тяжкі наслідки для інтересів територіальної громади Києва у вигляді безпідставно неодержаних коштів орендної плати", - стверджують у повідомленні.

За результатами обшуків вилучили кадастрові справи земельних ділянок, розташованих в Києві, що "свідчать про порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на загальну суму понад 100 млн грн". За даними фактами до ЄРДР внесли 11 кримінальних проваджень щодо злочинів у сфері зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, столична прокуратура та фіскали продовжують серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло, Київпастранс і Київський метрополітен. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, махінації на закупівлях, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Сума збитку - мільйони гривень.

Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА виявили масштабні порушення з орендою землі - збитки шалені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі