четвер, 10 травня 2018 23:39

У КМДА розповіли, навіщо й коли підвищать вартість проїзду

У КМДА розповіли, навіщо й коли підвищать вартість проїзду
Вартість проїзду не зросте до літа. ФОТО:poltava.sq.com.ua

Проїзд точно не здорожчає раніше середини літа, розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю "Сегодня".

Втім, підвищення вартості жодним чином не стосуватиметься пільговиків: пенсіонерів, школярів, ветеранів АТО, багатодітних сімей та інших категорій.

Зростання плати за проїзд, зауважив він, зумовлено кількома причинами. Зокрема, з моменту останнього підвищення тарифів здорожчали паливо (з 19,44 до 24,06 гривні за літр), електроенергія (з 1,98 до 2,29 гривні за кВт/год), запчастини.

Виділених з бюджету Києва коштів (1,8 мільярда гривень щорічно) на закупівлю нового транспорту і ремонт старого підприємству не вистачає – це, своєю чергою, загрожує безпеці пасажирів. Хоча за останні два роки столична адміністрація відновила транспортний парк на 100 автобусів, 45 трамваїв і 17 тролейбусів, 80% рухомого складу не оновлювалися протягом 20-40 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металевий уламок пробив підлогу трамвая та покалічив жінку

"320 автобусів, 322 тролейбуси і 215 трамваїв вимагають заміни. У столичному метрополітені працює 122 ескалатора, 27 з них відпрацювали вже більше 50 років (відсоток зношеності 98%) і в найближчі роки зажадають повної заміни (зокрема на станціях "Арсенальна", "Хрещатик", "Університет", "Вокзальна"). Оновлення вимагають також об'єкти вентиляційної інфраструктури, системи пожежного захисту і освітлення", - поскаржився Поворозник.

Вартість проїзду збільшать і для того, щоб підвищити зарплати працівникам. У КП "Київпастранс" та "Київський метрополітен" зараз понад 500 вакансій водіїв: у них, мовляв, немає мотивації працювати.

У планах влади – закупівля нових зупинок, введення електронного квитка, системи обліку пасажирів, палива та елетроенергії.

24 квітня у Київпастрансі анонсували здорожчання проїзду в наземному громадському транспорті з 15 липня. У підприємстві прогнозують отримати 1 117,4 млн грн доходів від перевезення пасажирів за 2018 рік. Це на 53,7% більше фактичних показників 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА розповіли, навіщо й коли підвищать вартість проїзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі